Latja.lv LJA uzsākusi projektu - Inovatīvas zivju apstrādes sublimācijas tehnoloģijās - Latja.lv
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

LJA uzsākusi projektu – Inovatīvas zivju apstrādes sublimācijas tehnoloģijās

Inovatīvas zivju apstrādes sublimācijas tehnoloģijas izstrāde universāla sabalansēta uztura izveidošanai ar augstu uzturvērtību un ilgstošu uzglabāšanas laiku

 

Latvijas Jūras akadēmija ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda un Rīcības programmas Zivsaimniecības attīstībai 2014. – 2020. gadam pasākuma “Inovācija” līdzfinansējumu uzsākusi projektu Nr. 16-00-F02201-000002 – Inovatīvas zivju apstrādes sublimācijas tehnoloģijas izstrāde universāla sabalansēta uztura izveidošanai ar augstu uzturvērtību un ilgstošu uzglabāšanas laiku.

LJA mērķis ir inovācija zvejniecībā un zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu apstrādē, izstrādājot ekoloģiskās pārstrādes tehnoloģiju, kas ļauj ražot augstas kvalitātes, bioloģiski vērtīgus, videi draudzīgus produktus, kas nesatur kancerogēnus, eļļas, konservantus un citus piemaisījumus pārtikas produktos ar ilgu glabāšanas laiku. Izstrādātā tehnoloģija nodrošinās ilgstošu uzglabāšanu, nezaudējot iepriekš iegūto produktu garšu un smaržu.

Projekta īstenošanā piedalās arī divi sadarbības partneri – biedrība “Latvijas pārtikas uzņēmumu federācijas” (LPUF) un biedrība „Zvejniecības biedrība Kolka”.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 391 880,00 EUR, no kurām 90 %, jeb 352 692,00 EUR finansē Eiropas Savienības Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonds.

Vairāk informācijas par Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē

 

 

Finansējuma saņēmējs – Latvijas Jūras akadēmija

© 2017 - 2020 Latvijas Jūras akadēmija